En berusad attack med alkohol i Kapstaden slutade i många lärdomar för mig. Jag blev attackerad av en bekant. Så här gick det till enligt mitt nyktra perspektiv.

Min hand försökte slingra sig ur. Den hade virat in sig och fastnat. Jag gjorde mitt bästa och drog tillbaka. Armbandet slets sönder. Det hände på en sekund. Skoj blev till allvar. Vi hade skojat runt en kort stund. Jag hade försökt sträcka mig efter det personen höll i. Denne vägrade räcka över det och lekte istället med mig. En husse som överlägset skojar med sin hund. Husse är starkare. Nu var det inte lek längre. Nu var det arga känslor som exploderade. Det var en så kallad ‘snap’. Denne skrek vilken jävla idiot jag var. Och sen var jag helt plötsligt överrumplad. Jag hade ju förstört dennes armband.

Någon stark person kom emellan. Denne slet loss honom från mig. Jag var alldeles chockad. Det var verkligen inte med flit att ta sönder något. Men armbandet kan inte ha legat nära personens hjärtat ändå. Personen tog sig inte en sekund för att leta efter delarna. När personen lugnat ned sig och förts bort av andra. Vi möttes sedan utanför där jag sa förlåt och visade upp min trasiga skjorta. Jag godtog personens ursäkt. Det var dock mystiskt att inte se en min eller antydan till känslor visa sig hos personen. Var det ärligt?

Flera frågor kom upp för mig. Hur kommer det sig att en person tar sån handling för det? Att gå beserk och försöka skada någon? Förstörelse och mänsklig skada för en accessoar? Människor gör visserligen mycket värre saker för mindre. Egentligen kommer det inte som en överraskning. Personen var rejält berusad. Jag lägger inte all skuld på alkoholen, det finns alltid ett eller flera val. Den här personens tröskel för att ta till våld hade dock sänkts ordentligt. Att skada en bekant och potentiellt en vän, det kan sätta djupa spår i relationer och omgivning.

 

 

About OpenLifeChallenge

Curiously exploring everything Open Source, Open Data, Open Knowledge, Open Hardware - join me! Diaspora* - https://diasp.eu/u/openlifechallenge GNU Social - https://status.vinilox.eu/oplch

One Response to “Berusad attack med alkohol i Kapstaden #blogg100”

Leave a Reply

  • (will not be published)

*

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Aikido är en mellanväg - en balanserad stridskonst framåt #blogg100 - OpenLifeChallenge

    […] – att varken göra allt eller inget utan istället röra sig balanserat framåt. Sen jag blev överrumplad av en bekant förra helgen så har jag haft en del funderingar kring vad jag kan lära mig av det. Jag har gått i tankarna […]