Jag har började nyligen lyssna på Sleeping in Hyperspace med DJ Khoisan från Bushmen Records. När saker är som mest hektiska är det bra att kunna varva ned. Speciellt för att kunna sova bra. Och jag verkar ha hittat ett fungerande recept.

DJ Khoisan, Sleeping in Hyperspace, Cover Art, Bushmen Records ,CC-BY-SA 3.0

DJ Khoisan – Sleeping in Hyperspace Cover Art Bushmen Records CC-BY-SA 3.0

Samtidigt finns det en trend att mäta ens sömn med olika applikationer via ens smartphone. Jag tror det motverkar bra sömn då det kan göra att en börjar döma ens egen sömn istället för att jobba med roten till utmaningen.

Sleeping In Hyperspace beskrivs som ett verk för att hjälpa en att somna. Den skapades för att ta dig på en resa genom det fantasifulla universum som finns inom våra psyken. Verket är DJ Khoisan:s vision om hur det skulle vara att vara halvt sovandes, halvt vaken, resandes genom hyperrymden. Lyssnaren behöver dock inte sova för att njuta och det beskrivs som att den kommer göra vilken resa som helst framför datorn eller på resande fot, en minnesvärd och episk sådan. Stilen är en ambient, låg-tempo mix med vad som enligt artisten beskrivs som “space-trip”.

Personligen finner jag ett otroligt lugn och djup när jag lyssnar på denna mix. Även om inte alla övergångar känns helt naturliga är det i det stora hela en väldigt bra mix för sitt syfte. Den är djup och mörk och det får mig verkligen att drömma mig bort i tankarna. Mixen av DJ Khoisan innehåller bland annat två låtar av Nine Inch Nails och det är kul att se dem återanvändas i en mix tillsammans med flera spännande mindre Creative Commons-artister. Det är helt klart värt att ge denna mix ett par lyssningar!

Ladda ned mixen via Internet Archive här, där du också recensera den!

Låtlistan:

1. In the Outer Reaches – Deepspace (The Barometric Sun)
2. arctic sun and weather experim – Deepspace (Subantarctic Sessions)
3. Ethereal Void – Project Divinity (Divinity)
4. Third Awakening – Project Divinity (Divinity)
5. Tomorrow Trees – IJO (The White Out EP)
6. Ovel – IJO (The White Out EP)
7. Corona Radiata – Nine Inch Nails (The Slip)
8. 1 Ghosts I – Nine Inch Nails (Ghosts I-IV)
9. Days Before – Juri (Thought It Was Love EP)
10. G – NK – Nino Lo Bue (Sleep Spindles)
11. the cave – innerkozmos (Kozmosounds Demo)
12. Inside a Cocoon – Project Divinity (Divinity)
13. Metamorphosis – Project Divinity (Divinity)
14. Into the Light I – Carl Sagan’s Ghost (Darkness and the Light)
15. Into the Light II – Carl Sagan’s Ghost (Darkness and the Light)
16. Into the Light III – Carl Sagan’s Ghost (Darkness and the Light)
17. Tichy Star Diaries –  Broken Ghost (Tichi Star Diaries)

About OpenLifeChallenge

Curiously exploring everything Open Source, Open Data, Open Knowledge, Open Hardware - join me! Diaspora* - https://diasp.eu/u/openlifechallenge GNU Social - https://status.vinilox.eu/oplch

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

  • (will not be published)

*