Proof of Concept gör Hållbarhet Open Source – precis som det låter! Proof of Concept (POC21) är till att göra prototyper för hållbarhet istället för att protestera! Idén med Proof of Concept är att tillhandahålla ett handlingskraftigt lösningsalternativ till Conference of Parties 21 (COP21) i Paris.

Efter decennium av samtal om klimatförändringar och resursförbrukning har lite förändrats. Politiska ledare verkar gå runt i cirklar, och protestkulturen saknar ritningar för framtiden. Under 2015 är det dock dags att röra sig från protester till prototyper. Istället för Conference of Parties, föreslår dem därför Proof of Concept.

Från den 12:e till den 14:e December 2014 höll de i Open Energy Micro Camp (Berlin) som test-evenemang för POC21. Det var deras “proof of concept för proof of concept” Det som kunde uppnås inom två dagar ska nu skalas upp till fem veckor!

Det hela består av 12 projekt, 50 deltagare, mentorer i världsklass samt hundratals av supportrar. POC21 har 1 mål: att göra Hållbarhet Open Source! Projektet händer vid den vackra Château de Millemont (45 min från Paris).

POC21 behöver stöd för att kunna genomföras. Just nu behöver projektet stöd för att vinna viktig finansiering. De deltar för tillfället i Advocate Europe-utmaningen och behöver din röst för att lyckas.

Föreställ dig en attraktiv, mainstream-katalog så allmänt förekommande som IKEAs, som uppvisar en Open Source och hållbar livsstil. Det är planen för POC21.

Mellan Proof och Concept 21 (POC21) och den internationella klimatkonferensen Conference of Parties 21 (COP21) samt vidare, kommer det rullas ut en massiv kommunikationsplan för traditionell media, politiker, investerare och akademi för att sprida ordet om den enorma potentialen med Open Source-lösningar för att tackla hållbarhet och klimatkrisen.

Under sommaren 2014 möttes teamet bakom POC21 vid Chateau de Millemont, nära Paris. Det var där i den gamla masonry och dess otroligt vackra där den för den första gången idén om en accelerator för open source-hållbarhet kom till liv. De föreställde sig makers, hantverkare, hackers och designers samla krafter för att bygga gripbara prototyper som bas för en sann hållbar livsstil.

POC21 är också tacksamma för att ha ett växande nummer av starka partners vid sin sida. Om fler vill gå med i kraftsamlingen är de välkomna att höra av sig i sann Open Source-anda.

En stor del av denna text är en översatt remix av originaltexten på POC21:s hemsida. Läs mer och följ dem på http://poc21.cc/

 

About OpenLifeChallenge

Curiously exploring everything Open Source, Open Data, Open Knowledge, Open Hardware - join me! Diaspora* - https://diasp.eu/u/openlifechallenge GNU Social - https://status.vinilox.eu/oplch

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

  • (will not be published)

*