Kökskonst och matkultur i Kapstaden och Sydafrika #blogg100

Matkulturen i Kapstaden. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag hoppas att Kapstaden är ett undantag från resten av Sydafrika. Att äta i centrala delar av staden är som att äta i en blandning av alla Europeiska länder. Det känns som det knappt finns någon koppling alls. Resterna av kolonisering men också modern kolonisering (om man ska kalla det så, eller kanske bättre med gentrifiering) är tydliga, även i matkulturen här i centrala Kapstaden. Det känns svårt att hitta något lokalt. Både på restauranger och i matbutiken. Hittade ett väldigt bra citat idag som jag kan dra tydliga kopplingar till matkonsten generellt:

A man who works with his hands is a laborer; a man who works with his hands and his brain is a craftsman; but a man who works with his hands and his brain and his heart is an artist. – Louis Nizer

En tydlig lärdom från dagen och framöver är att ta sig ut mer i kåkstäderna av Kapstaden, de som aldrig lyfts fram och får uppmärksamhet.