Internet Health Report har tagits fram av Mozilla Foundation som bland annat ligger bakom webbläsaren Mozilla Firefox och e-postprogrammet Mozilla Thunderbird. De har nu släppt sin första rapport om Internets hälsa och är en del av deras arbete för att värna om det öppna Internet.

Internet Health Report sammanställer och analyserar forskning och statistik kring olika aspekter av hur Internet “mår”, baserat på filosofin om att öppenheten är en förutsättning för Internet. Rapporten delas upp i olika kategorier och innehåller olika historier som kännetecknar hälsoläget av dagens Internet. Dessa aspekter är bland annat öppen innovation, digital inklusion, decentralisering, digital integritet och säkerhet samt webbkunnighet.

Rapporten Internet Health Report finns att läsa fritt på nätet på InternetHealthReport.org och finns tillgänglig för nedladdning, länkat från deras hemsida till CloudFront här.

Trevlig läsning!

 

Flattr this!

About OpenLifeChallenge

Curiously exploring everything Open Source, Open Data, Open Knowledge, Open Hardware - join me! Diaspora* - https://diasp.eu/u/openlifechallenge GNU Social - https://status.vinilox.eu/oplch

Warning: simplexml_load_file(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:ssl3_get_server_certificate:certificate verify failed in /storage/content/13/181613/openlifechallenge.cc/public_html/wp-content/plugins/wp-gnusocial/includes/gsfluo/gsfluo.php on line 52 Warning: simplexml_load_file(): Failed to enable crypto in /storage/content/13/181613/openlifechallenge.cc/public_html/wp-content/plugins/wp-gnusocial/includes/gsfluo/gsfluo.php on line 52 Warning: simplexml_load_file(https://social.umeahackerspace.se/api/statusnet/conversation/576723.atom): failed to open stream: operation failed in /storage/content/13/181613/openlifechallenge.cc/public_html/wp-content/plugins/wp-gnusocial/includes/gsfluo/gsfluo.php on line 52 Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "https://social.umeahackerspace.se/api/statusnet/conversation/576723.atom" in /storage/content/13/181613/openlifechallenge.cc/public_html/wp-content/plugins/wp-gnusocial/includes/gsfluo/gsfluo.php on line 52 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/181613/openlifechallenge.cc/public_html/wp-content/plugins/wp-gnusocial/includes/gsfluo/gsfluo.php on line 59

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

  • (will not be published)

Click here to comment from social.umeahackerspace.se

If you have an user in Array you can comment following the link above. If your user was created in other GNU social node, you should follow the user oplife to clon the conversation in your own node and then add your comment from there.

*